هنر نهم
اخبار،کتب،مقالات،پایان نامه های مدیریتی

شهرها مکان زندگی انسان ها هستند که به ویژه از دوران صنعتی شدن، بیشتر مردم جهان را در خود جای داده اند و به علت فعالیت دایمی انسان ها، مستعد آلودگی و تخریب است؛ اما با وجود این همه عوامل خطرزا چگونه می توان از شهرهای تمیز سخن گفت، اصلا معیارهای پاکیزگی و آلودگی شهرها چیست؟ هر ساله فهرستی از ۱۰ شهر پاکیزه و تمیز دنیا با توجه به میزان پاکیزگی میادین و خیابان ها شهری و مکان های عمومی شهری و وجود هوای پاکیزه و دسترسی به آب سالم نوشیدنی از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب این شهرهاست. به طور سنتی رقابتی سخت میان استرالیا و ایرلند برای ارایه پاکیزه ترین شهرهای دنیا وجود داشت.

 ● اسلو، نروژ

اسلو، پایتخت کشور نروژ است. در این شهر و حومه آن هیچ کارخانه صنعتی وجود ندارد. تقریبا هیچ گونه ذرات آلودگی خاصی در هوای این شهر مشاهده نمی شود و سیستم دفع زباله و فاضلاب آن بسیار پیشرفته و مکانیزه است. مدیریت آلودگی شهری اسلو سال هاست به عنوان الگوی مدیریت برتر شهری معرفی می شود.

 ● کوبه، ژاپن

شهر کوبه در ژاپن در بسیاری از فاکتورهای مناسب زندگی شهری مانند میزان طول عمر و میزان افراد باسواد مقام خوبی دارد. این شهر به خاطر وجود ریزش منظم باران دارای هوای بسیار خوبی است و سیستم عالی جاده های شهری امکان ایجاد ترافیک و آلودگی ناشی از آن را نمی دهد. البته انتخاب این شهر مربوط به قبل از فاجعه زلزله و سونامی ژاپن است.

 ● کپنهاگ، دانمارک

کپنهاگ، پایتخت دانمارک به مدت ۱۵ سال مقام اول پاکیزه ترین شهر جهان را داشت و امروز نیز در رده یکی از تمیزترین شهرهای دنیاست. تمام خودروهای شهری در کپنهاگ مجبور به استفاده از فیلترهای مخصوص و اضافی برای اگزوز ماشین هستند و به عنوان شهر الگوی اتحادیه اروپا از آن نام برده می شود.

 ● آدلاید، استرالیا

شهر آدلاید استرالیا چند سالی است که جایگاه خود را در بهترین های دنیا حفظ کرده است. سیستم بهینه و پیشرفته دفع زباله ها و استفاده مجدد از آنها در این شهر به وسیله بازیافت واقعا مثال زدنی است.

 ● مینیاپولیس، آمریکا

این شهر مرکز ایالت مینه سوتا و از شهرهای مهم کشور آمریکاست و به عنوان شهر سبز آمریکا شناخته شده است. به گزارش اداره هواشناسی آمریکا میزان ذرات شیمیایی این شهر از هر شهری در آمریکا پایین تر است و آب و هوای بسیار سالمی دارد. در این شهر، مردم بسیار به پاکیزه بودن شهرشان و حفظ فضای سبز اهمیت می دهند.

 ● ولینگتون، نیوزلند

موقعیت عالی این شهر در نیوزلند در کنار دریا و قرارگرفتن آن در مسیر وزش بادهای اقیانوسی و سیستم پیشرفته دفن زباله، این شهر را تبدیل به یکی از پاکیزه ترین شهرهای دنیا کرده است. می گویند سنگفرش های خیابان های این شهر حتی در نیمه شب ها هم برق می زند.

 ● هلسینکی، فنلاند

مسوولان شهری هلسینکی، پایتخت فنلاند با بهینه کردن مصرف سوخت خودروهای عمومی و سختگیری و نظارت مداوم بر میزان آلودگی خودروهای عمومی و شخصی و تعطیلی یا انتقال کارخانه های آلوده کننده هوا به مکان های دور، توانسته اند یکی از بهترین هواهای دنیا را برای شهروندان خود به ارمغان بیاورند.

 ● اتاوا، کانادا

اتاوا پایتخت سیاسی کانادا و یکی از بهترین شهرهای دنیا برای زندگی است. نبود ترافیک سنگین و فضای بسیار آرام شهری و کم بودن جمعیت شهری، این شهر را به عنوان یکی از بهترین و پاکیزه ترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است. آب آشامیدنی این شهر یکی از بهترین و سالم ترین نمونه های آب آشامیدنی در دنیاست.

 ● هونولولو، هاوایی آمریکا

هونولولو مرکز ایالت هاوایی است، هر چند هوای این شهر همواره به خاطر وجود آتشفشان های فعال در حاشیه آن تهدید می شود اما در سالیان اخیر به خاطر در پیش گرفتن سیاست های اصولی شهری انسان محور، تبدیل به یکی از دارندگان سالم ترین هوا و پاکیزه ترین شهرهای دنیا شده است. در آب آشامیدنی این شهر نیز مواد معدنی مفید برای سلامتی وجود دارد که نمونه آن در هیچ کجای جهان وجود ندارد.

 ● کالیاگری، کانادا

شهر کالیاگری در استان آلبرتا کانادا با وجود قرار داشتن در استان انرژی خیز غربی کانادا یکی از بهترین آب های آشامیدنی و هوای سالم دنیا را دارد. رشد اقتصادی بالا و افزایش جمعیت شهری باعث آلوده تر شدن محیط شهری نشده است. در این شهر میزان دوچرخه ها بسیار بالاست.ش

هنر نهم پلی است ما بین دوستداران علم مدیریتمديريت دانش، راز موفقيت سازمان‌ها در قرن 21 است. دانش، مفهومي فراتر از داده و اطلاعات است. دانش به مجموعه اطلاعات، راه كار عملي مرتبط با آن، نتايج به‌كارگيري آن در تصميمات مختلف، آموزش مرتبط با آن، نگرش افراد در مشاغل و مسئوليت‌هاي مختلف در ارتباط با آن گفته مي‌شود. دانش هر نفر، حتي در موردي خاص، ممكن است با ديگران متفاوت باشد. دانش زيربناي مهارت و تجربه و تخصص هر فرد است.



تاريخ : جمعه 12 ارديبهشت 1393برچسب:اطلاعات عمومی,
ارسال توسط محمدفاضل شوکتی