10 کشور فقیر و ثروتمند جهان در سال 2011
هنر نهم
اخبار،کتب،مقالات،پایان نامه های مدیریتی

10 کشور فقیر

سازمان تجارت جهانی هر ساله نام فقیر ترین و ثروتمند ترین کشورهای جهان را بر اساس میزان دارایی های ملی و حجم تولیدات ناخالص آنان اعلام می کند.

به گزارش گروه بین الملل بازار خبر به نقل از پایگاه خبری فرانسه؛ فهرست 10 تایی  فقیر ترین کشورهای جهان در سال 2011 همانند سال های گذشته بطور کامل چهره ای آفریقایی دارد .

 
1- کنگو: کشوری در مرکز آفریقا که پایتخت آن برازاویل است. کنگو مالک منابع معدنی از جمله نفت، گاز طبیعی ، طلا، الماس، مس و ... می باشد اما هرگز به دلیل جنگ های داخلی فرصت استفاده از این منابع را بدست نیاورد. سرانه تولیدات ناخالص داخل کنگو فقط 328 دلار است.


2- لیبریا : کشوری در غرب آفریقا و پایتخت آن مانرو ویا نام دارد. این کشور از صادر کنندگان عمده سنگ آهن است اما اقتصاد لیبریا نیز به دلیل جنگ داخلی کاملا ضعیف شده است سرانه تولیدات ناخالص داخلی این کشور 392 دلار می باشد.


3- بروندی: یک کشور دیگر آفریقایی که طی 20 سال اخیر همواره شاهد جنگ های متعدد داخلی بوده است. پایتخت آن بوجومبورا بوده و سرانه تولیدات ناخالص داخلی بروندی 411 دلار اعلام شده است.


4- زیمباوه : در جنوب آفریقا واقع شده و پایتخت آن هراره است. زیمباوه تا سال 2010 دومین کشور فقیر جهان بوده است و رسیدن به رتبه چهارم برای آنان موفقیت بزرگی محسوب می شود. سرانه تولیدات ناخالص داخلی زیمباوه 434 دلار می باشد.


5- اریتره : کشوری است که بر کرانه دریای سرخ در شمال شرقی آفریقا و پایتخت آن اسمره است.جنگ جدایی طلبانه اریتره که 30 سال به طول انجامید تقریبا اقتصاد این کشور را متلاشی کرد.بارندگی ناکافی از چالش های عمده کشاورزان این کشور محسوب می شود. سرانه تولیدات ناخالص داخلی اریتره 681 دلار اعلام شده است.


6- جمهوری آفریقای مرکزی: همان طور که از نامش پیداست در مرکز آفریقا واقع شده و پایتخت آن بانگوئی است. مردم این کشور به صادرات الوار وابسته هستند وسرانه تولیدات ناخالص داخلی جمهوری آفریقای مرکزی 745 دلار می باشد.


7- نیجر : کشوری است در غرب آفریقا و یکی از وسیع ترین کشورهای قاره سیاه محسوب می شود. پایتخت آن نیامی بوده و بیشتر سطح این سرزمین را صخره و شن زار پوشانده است،به همین دلیل یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می آید . سرانه تولیدات ناخالص داخلی نیجر 755 دلار است.


8- سیرالئون: در غرب آفریقا واقع شده و پایتخت آن فری تاون است. در سال 2000 رتبه نخست فقیرترین کشور جهان را به خود اختصاص داد. سیرالئون از ذخایر سرشار الماس ، تیتانیوم، سنگ آهن و ... برخوداراست اما قدرت های توسعه نیافته ازاین منابع بیشتر از ساکنان بومی بهره برده اند. سرانه تولیدات ناخالص داخلی سیرالئون 807 دلار اعلام شده است.


9- مالاوی: جمهوری مالاوی درجنوب شرق آفریقا قرار دارد و پایتخت آن لیلونگو است. بیش از 750 هزار آواره موزامبیکی به دلیل جنگ داخلی راهی این کشور شده و فشار مضاعفی را بر اقتصاد متزلزل مالاوی تحمیل کرده اند. سرانه تولیدات ناخالص داخلی این کشور 827 دلار است.


10- توگو: کشوری در غرب آفریقا و پایتخت آن لومه نام دارد. مهترین صادرات این کشور پنبه، فسفات، قهوه وکاکائو است. سرانه تولیدات ناخالص توگو 858 دلار می باشد.

 

10 کشور ثروتمند جهان در سال 2011


در طرف مقابل ، نشریه آمریکایی گلوبال فایننس اسامی 10 کشور ثروتمند جهان در سال 2011 را منتشر کرده که سه کشور آسیایی در میان 5 رتبه برتر قرار دارند:


1- قطر: یک کشور کوچک آسیایی عنوان ثروتمندترین را در جهان به خود اختصاص داده است. پایتخت این شبه جزیره دوحه بوده وسومین دارنده ذخایر گازی جهان پس از روسیه و ایران میباشد. پیش بینی می شود ذخایر گاز قطر تا 200 سال آینده به اتمام نرسد. سرانه تولیدات ناخالص داخلی این کشور 91 هزار و 372 دلار است.

2- لوگزامبورگ: کشوری کوچک در اروپا که به مرکزی برای موسسه های مالی و بانک ها تبدیل شده است. پایتخت آن نیز لوگزامبورگ نام دارد. سرانه تولیدات ناخالص داخلی آن 89 هزار و 562 دلار بوده و از صادر کنندگان بزرگ ماشین آلات و تجهیزات، فولاد وفرآورده های آن، مواد شیمیایی و الوار محسوب می شود.


3- امارات متحده عربی: از دیگر کشورهای آسیایی و حوزه خلیج فارس است. پایتخت آن ابوظبی بوده و مانند دیگر همسایگان از منابع عظیم نفتی برخوردار است. امارات بزرگترین بازار خرید جهان را در اختیار دارد و سرانه تولیدات ناخالص داخلی آن 57 هزار و 744 دلار اعلام شده است.


4- نروژ: در شمال اروپا و شبه جزیره اسکاندیناوی قرار دارد. پایتخت آن اسلو است. مناطق شمالی این کشور معمولا 9 ماه از سال را در برف وباران به سر میبرد .
کشف  نفت و گاز از سواحل جنوبی نروژ در دریای شمال در اواخر دهه 60 میلادی اتقصاد این کشور را به یکباره متحول ساخت. سرانه تولیدات ناخالص داخلی نروژ 56 هزار و 920 دلار میباشد.


5- سنگاپور: کشوری در جنوب شرق آسیا و از اعضای تاثیر گذار سازمان اقتصادی آ سه آن است. پایتخت آن نیز سنگاپور نام دارد. این کشور از زمان استقلال به یکی از پر رونق ترین مراکز تجاری جهان تبدیل شده و سرانه 56 هزار و 797 دلار تولیدات ناخالص داخلی را در اختیار دارد.


6- آمریکا: بحران عمیق اقتصادی رتبه آمریکا  در فهرست ثروتمند ترین کشورهای جهان را تا جایگاه ششم تنزل داده است. یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان محسوب می شود و از صنایع خودرو سازی، فولاد، پتروشیمی برخوردار است. سرانه تولیدات ناخالص داخلی آمریکا 47 هزار و 84 دلار می باشد.


7- سوئیس : کشور ثروتمند در اروپای غربی و پایتخت آن برن است. یکی از مراکز مورد علاقه سرمایه گزاران برای اندوخته کردن اعتباراتشان به شمار می رود. اقتصاد سوییس بر صنعت گردشگری ، ماشین آلات و محصولات شیمیایی استوار است. سرانه تولیدات ناخالص داخلی آن 46 هزار و 424 دلار اعلام شده است.

 


8- هلند: کشوری کوچک در شمال غربی اروپا، پایتخت آن آمستردام بوده و در پرورش و تجارت گل در جهان مقام اول را به خود اختصاص داده است.دامداری و کشاورزی نیز از پایه های اتقصاد هلند محسوب می شود. سرانه تولیدات ناخالص آن 42 هزارو 447 دلار است.


9- ایرلند: جزیره ای واقع در شمال غرب اروپا که پایتخت آن دوبلین نام دارد. چرخ های صنعت ایرلند بر پایه تولید گوشت قرمز، محصولات غذایی و نساجی می چرخد.سرانه تولیدات ناخالص داخلی ایرلند 39 هزار و 999 دلار اعلام شده است.


10- اتریش: از دیگر کشورهای ثروتمند شمال غربی اروپا بوده و پایتخت آن وین است. اتریش پیش از این در رتبه هفتم ثروتمند ترین کشور جهان قرار داشت اما به تدریج جایگاه خود را از دست داد. سرانه تولیدات ناخالص داخلی اتریش 39 هزار و 711 دلار می باشد.


گزارش از نسیم رسولی

 


دوستان گلم هنر نهم را از نظر علمی و فنی واصول و نحوه ارائه مطلب چگونه ارزیابی می کنید؟؟ خوشحال می شیم نظراتتون رو درمورد مدیریت مطالب بیان کنید. بی شک پیشنهادات شما خوانندی عزیز مورد استفاده ما در ارائه مطالب بعدی خواهد بود و لذا پیشا پیش از انتقادات و پیشنهاد های (نظرات) شما عزیزان تشکر می کنیم. محمد فاضل شوکتی

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تاريخ : دو شنبه 16 ارديبهشت 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدفاضل شوکتی